skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

Rockweekend 2010

MusikPosted by Pelle Uddén Sun, July 11, 2010 01:13:33
Saxon ä kung! Det vet man ju, som Kenta skulle ha sagt. smiley

Ikväll så gjorde dom gamla hjältarna en riktig kanonspelning på Rockweekend i Mohed. Gamle Biff hade publiken helt i sin hand, och ljudet var kanonbra. Dom radade upp sina gamla hits under en dryg timme, och sedan var jag och alla andra mer än nöjda.
Före detta hade kvällen inletts med Electric Boys. Conny Blom och hans kumpaner bjöd på en grym funk-o-metal show som svängde nåt hiskeligt. Conny har en rejält skön attityd på scen, och deras musikstil liknar få andra. Extreme är väl dom som kommer närmast vad gäller blandningen av funk och hårdrock.


Kvällens mellanakt var Deep Purple. Dom gamla herrarna levererade det dom skulle, men inte så mycket mer. Jag har sett dom flera gånger tidigare, och detta var den sämsta av mina upplevelser totalt sett. En rejält ljusglimt i mörkret var Don Airey på keyboard som gjorde en mästerlig insats med flera grymma soloprestationer. Dessutom fick han egen scen en stund och gjorde "en Wakeman" som gav rysningar.
DP hade bedrövligt dåligt ljud och dessutom var det alldeles för högt.

Jorå, det var en dag i går också. Twisted Sister hade "familjeföreställning" där Dee Snider gjorde ett rejält jobb. Däremot så var bandet inget vidare musikalisk.
Efter TS så kom dom gamla Rainbow-rävarna igång. Anförda av Joe Lynn Turner och med Ritchie Blackmore's son! på gitarr.
JLT har fortfarande rejält tryck i pipan och konserten blev riktigt lyckad.


Hårdrock, dä ä kung dä!

//Pelle

ps. Efter förra årets bortregnade festival och tråkiga ekonomiska efterbörd, ska det bli spännande och se vad bokslutet har att erbjuda efter årets omgång......

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.