skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

Over the rainbow...

MusikPosted by Pelle Uddén Sun, May 16, 2010 23:19:57
Inom bara en vecka har två stora musiker lämnat oss. Först så var det Bo Hansson. Internationellt känd för sina musikaliska tolkningar av J.R.R Tolkens berättelser. Han hade även en mycket kreativ grupp tillsammans med trummisen Janne Carlsson, senare mer folkligt känd som Loffe i diverse filmer och TV-program. Bo hade ett mycket säreget sätt att hantera sin hammondorgel, och ingen har lyckats efterlikna hans sound. Han var en föregångare inom den progressiva rocken, och har bildat musikalisk skola för många.
Idag nåddes via även av det dystra beskedet att cancern tagit Ronnie James Dio (Ronald James Padovana) ifrån oss. Jag såg honom tillsammans med Deep Purple för nåra år sedan i Globen. Gubben hade fortfarande en fantastisk röst. Maken till pipa har inte funnits på en hårdrockscen. Han har gjort flera soloplattor under namnet Dio, men för den breda hårdrockspupliken så minns vi först och främst honom från tiden med Rainbow. 1979 ersatte han även Ozzy Osbourne som sångare i Black Sabbath. På slutet så jobbade han med ett projekt tillsammans med gitarristen Toni Iommi, och dom skulle ha spelat i Sverige nu i sommar. Som kuriosa kan nämnas att det var Dio som gjorde "horntecknet" populärt i hårdrockskretsar. Han hade lärt sig det som barn av sin farmor.....Båda dessa herrar blev 67 år gamla.

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post118