skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

Äntligen hemma!

FamiljPosted by Pelle Uddén Thu, May 06, 2010 13:11:32
Hola! smiley

Sent i tisdags kväll så kom Erik och jag tillbaka från en underbar resa till Puerto Rico, Gran Canaria. Vi har haft en helt fantastisk vecka. Vädret har varit 100% bra med klarblå himmel, 28-30 grader i skuggan och en vattentemperatur i havet på ca 23 grader. Även vårt hotell Revoli Playa motsvarade förväntningarna med en stor tvårummare, fantastisk havsutsikt och en bra pool.
Denna årstid bjuder ön på en fantastisk växtlighet och blomsterprakt. Kameran gick varm på våra dagliga promenader i den "rika hamnen" och den angränsande stranden Amodores.
Att åka till dessa breddgrader i månadsskiftet April-Maj har sina risker. Det kan bli väldigt varmt, och dessutom en hög luftfuktighet. Några av dagarna låg en sandfylld vind på från Sahara och den gör klimatet extra påfrestande för oss rosiga nordbor. Man blir snabbt stamkund på den lokala Supermarketen för att flera gånger om dagen fylla på förrådet med Aqua Mineral, sin gas. Dessutom så måste man vissa tider på dagen komplettera sin solskyddsfaktor med en rejäl hatt och även en skyddande blus eller skjorta.
I lördags så var vi ut på en Big Game Fishing tur med båten Dorado. Det fanns chans på Tonfisk, Barracuda och Guldmakrill bl.a. Den som sett den klassiska filmen Hajen (Jaws) vet precis hur denna typ av fiskebåt ser ut.
Det blev en härlig men mycket varm upplevelse. Dessutom var sjön gammal och grov när vi stävade ut kl 09.00. Framåt lunchtid så kom en ny frisk vind och gav oss en betydligt trevligare sjögång. En Holländare som var med på båten kräktes över relingen redan efter 5 minuters fiske, och låg sedan och sov resten av dagen. Erik och jag klarade oss bra även om vi inte mådde helt hundra en stund på förmiddagen.
Vissa turer som dessa båtar gör går även lite längre ut på Atlanten där den Blå Marlin regerar. Detta fiske har sin säsong lite längre fram och vi hade inte möjlighet att tajma in detta vid denna resa. Här tar man fiskar på bortåt 500kg.
Vi fick inte känna på några stora fiskar denna gång, men vi upplevde en riktigt fin fisketur med många spännande inslag, framför allt då vi trollingfiskade efter tonfisk. Delen med bottenfiske vid ett rev tyckte inte vi var lika roligt, då det mest bestod av att vänta.

Som helhet blev detta in mycket lyckad semester, och vi återvänder gärna till detta oerhört trevliga ställe med trevlig atmosfär och gemytliga människor.

Adios!

//Pelle  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post116