skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

Kia kan!

BilarPosted by Pelle Uddén Thu, August 19, 2010 18:21:26
jo, det är rätt skrivet i rubriken. Det ska inte vara killar kan......

Under mina veckor i Skaraborg så är det nästan ny hyrbilsmodell varje vecka. Det är en salig blandning av märken som Avis i Skövde bjuder på. Denna vecka stod det Kia Ceed på lappen och det gjorde den körglade Norralasonen mer än lovligt tjurig. Efter att ha klarat av både BMW och Audi så kändes detta minst sagt tråkigt. Lite trumpen lommade jag ut till hyrbilsparkeringen utanför tågstationen.
Men, som vanligt är världen full av förutfattade meningar, och den koreanska biltillverkaren har verkligen gjort ett kanonjobb med denna vagn. Det var 5+ på alla punkter utom designen som inte är direkt iögonfallande. Denna var dessutom utrustad med en grymt råstark och pigg diesel vilket triggade körupplevelsen ett snäpp till.
Funderade sedan om detta kunde vara inbillning eller är bilen verkligen så här bra? Ett snabbt googlande gav som vanligt svaret direkt. Kia Ceed slog tom VW Golf och tog förstaplatsen i AutoMotorsports test i början av 2010. Grymt!

//Emerson han paldi......

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post124

Man undrar vad

BilarPosted by Pelle Uddén Mon, March 22, 2010 18:19:08
som finns i tanken på min hyrbil denna vecka. Diesel stod det nyckelknippan, men man blir lite osäker efter att ha tittat närmare på informationsdisplayen.

eller som dom säger på tåget "i vagn 3, platserna 35-45 är det en Tysk avdelning".....

//P

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post111

Att leka traktor

BilarPosted by Pelle Uddén Wed, March 10, 2010 11:19:52
Att hitta en ny traktor visade sig inte vara det lättaste. Kanske inte lika svårt som att köpa en snöslunga denna vinter, men visst har det även varit stor åtgång på begagnade traktorer. Hittade min Ursus 385 med Bersjö-lastare i Gävle. Jämfört med många jag tittat på så såg den jättefin ut för sitt pris. Erik o jag åkte ner till Gefle Yachts och kollade. Dom hade använt den för upptagning o isättning av båtar, samt lite snöskottning.
Vi föll direkt och affären gjordes upp på plats. Veckan efter kom skönheten hem till byn och sedan användes hela helgen till att skotta. Tänk att det kan vara så fantastiskt roligt med maskiner och motorer. Man blir som barn på nytt.
Det blir många snöhögar och jordhögar som kommar att flyttas i Skensta framöver, var så säker på det smiley

//Ursus  • Comments(1)//bloggen.skensta.com/#post104

Säsongen är över

BilarPosted by Pelle Uddén Mon, October 19, 2009 09:31:51

nu står Mussan nerbäddad och väntar på nästa säsong, och det känns riktigt vemodigt. Det har varit en fantastisk bilsommar. Bilutställning, Cruising och mycket annat. Att få glida i en riktigt fin gammal klassiker har varit mer underbart än jag nånsin kunnat drömma om, och drömt det har jag gjort i många år. När jag fick tillfället att köpa Mustangen så fanns det inget som kunde stoppa mig, och det har jag skrivit om tidigare. Så här i säsongens postludium så vet jag, att det jag kände då var alldeles rätt. Alla har älskat henne och många har imponerats av hennes skick och enorma kraft. Det är faktiskt en riktig pärla bland mustanger.
Känner jag mig själv rätt så är jag snart där och klappar om lite grann....

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post89

Return of the giant...

BilarPosted by Pelle Uddén Sun, May 24, 2009 00:30:43
smiley Återvändardagar i Söderhamn betyder cruising och diverse aktiviteter nere kring gamla busstorget. Vädret var helt OK förutom en liten regnskur på lördag eftermiddag. Men det var bara att ta fram trasan och polera bort vattendropparna.
Många fina bilar var det, och det ger ingen rättvisa att försöka visa mångfalden här i bloggen. Följ länken till mitt bildarkiv för att se alla fantastiska bilar som fanns med.
Den fantastiska Charger'n som vann tävlingen finns med här som ett litet smakprov. En helt fantastisk bil!
En sån här dag funderar man faktisk över hur himla trevligt det kan vara när stan är full med folk en lördagkväll. I stället för att sitta hemma framför TV-eländet så träffas vi och trivs tillsammans. Tänk om det vore så här varje helg!.

ps. För 30 år sedan när undertecknad var i övre tonåren, ja då var det så här varje helg. Vin, kvinnor och sång mitt i stan. Hur kul som helst smiley

Visst var det bättre förr ! ? smiley näe, inte alltid, men det finns nog en del vi kan lära oss av våra "förfäder". Framför allt att inte stryka epoxi i soffan så att man blir sittandes hela helgen....

Ut och "gör stan" vet'ja !

//Rock-Ragge  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post70

Nu är Mussan hemma !

BilarPosted by Pelle Uddén Sun, May 17, 2009 22:45:54
smiley Nu är äntligen min älskade Mustang hemma i Skensta. En solig resa hem från Stockholm i fredags och sedan har det "cruisats" en hel del i helgen. En fantastisk bil är det, med dom riktiga linjerna som legat till grund för många sportbilar genom tiderna. Nästa helg blir det Återvändardagar som det kallas här i Söderhamn, och då bjuder traditionen på cruising genom stadens centrum
Det ska bli riktigt trevlig att glänsa i kapp med dom andra jänkarna....

vi ses på stan ! //Ragge  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post68

Kärlek vid första ögonkastet

BilarPosted by Pelle Uddén Wed, May 06, 2009 19:00:42
Det låter som en klyscha, och kanske är det så också. Faktum är att igår den 5 maj 2009 så blev jag helt överrumplad av kärleken. Det var helt oplanerat och det bara small till så där oförutsett och härligt som bara en riktig förälskelse kan göra.
Jag åkte ut till Västra Skogen i Stockholm för att flanera, och där stod hon. Hon hade sin finaste blåskimrande kjol på sig och det glittrade vackert i öronen. Jag föll pladask. Inget kunde hindra mig från att fråga om jag fick ta med henne hem. Som tur var så var hon singel och utan bostad så det passade perfekt!
Vi bestämde att hon skulle flytta norrut den 15 Maj, det var bara lite försäkringsgrejer som skulle ordnas först.
Jag får hålla ut en vecka till, men nästa fredag tar jag med henne ut på dans längs E4 norrut mot Skensta. Hon kommer att bli ett underbart tillskott i mitt liv och jag ser redan fram emot sommarens motorhelg när vi tillsammans skall glida genom stan och visa våra blankaste leenden.
Hon heter Mustang och är född 1966. Hon är bland det vackraste som finns....

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post66