skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

Fiskelycka !

FiskePosted by Pelle Uddén Thu, July 10, 2008 23:29:34

att fånga en öring på dryga kilot på en fluga man binder på stranden strax innan fångsten, det är den största lyckan för en flugfiskare....

Blog Image

(Lungsjöån 2008-07-03)

Grattis Erik, du är en grym flugfiskare !

//Pappa

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post41

Skitfiske

FiskePosted by Pelle Uddén Thu, September 20, 2007 13:36:41

smiley vad det beror på vetef..., men kustfisket efter gädda och aborre har under denna sommar varit den sämsta i mannaminne. Även fisket i Skenstaviken har varit dåligt. Huggfrekvensen har varit mindre än 20% av en "normal" sommar. Hoppas verkligen att detta är tillfälligt, men tendensen har varit långsamt vikande, så jag är orolig. Man blir också VÄLDIGT TRÖTT när man kommer till en fin gäddvik och så är det någon dj...... som lagt några nät tvärs över. Jo. jag vet att det är var och ens rätt att fiska med nät, men håll till lite längre ut i havet! Sportfiske är en underbar fritidssyssla och även en unik möjlighet till att utveckla en del av turismen. Att vi har en levande skärgård med friskt vatten och friska lekvikar är grunden för allt fiske.

Nu är även "nya" fiskebåten i vattnet. Har sålt min älskade Olympic 580cc och i stället köpt en gammal Crescent 542 Bamse. Ja, det är stor skillnad på båt men just nu så känns det inte lika viktigt att ha den där dyra och fina båten. En väl fungerande fiske och badtursbåt som även ungarna kan använda blir perfekt nu när vi får ordning ute i Ytter-lussmar. Appropå det så var jag nere med lilla röda traktorn och skottade sandstrand förra helgen. För att vara tre år äldre än mig så är den ett mekanskt under. Fantastikt vad man kan utföra med en gammal traktor och en bakskopa.

Hoppas verkligen att senhösten kan erbjuda lite rejäla gäddfighter !

//Pelle Pike

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post15

Knott o gott...

FiskePosted by Pelle Uddén Fri, July 13, 2007 00:38:14

smiley Sommarens fiskeresa gick till Tännäs längst in i Härjedalen. Där hade vi hyrt en stuga i Övre kyrkbyn och fiskade i Tännån som rinner vackert genom dalen. Stugvärd var Ingebrikt Bergman som har företaget "Nättan Skog och Fritid". Vi fick en mycket fin stuga med kök, badrum och storstuga. Utsikten över dalen var bedårande. Efter att vi packat in allting så var vi (Erik o jag) väldigt ivriga att komma igång med fisket. Denna gång var det flugfiske som gällde, och klockan fem på fredagseftermiddagen (6/7) så låg den första imitationen på vattenytan. Erik fick fisk på sitt andra "kast", så i och med det så var resan räddad. Nu visade det sig att det fanns fler än en fisk i Tännån. På två dagars fiskande så drog vi upp ca 50 öringar och 20 harrar. Storleken var väl inte den bästa men fisket var mestadels i strömmande vatten och då kämpar en mindre fisk emot riktigt bra.

Ingebrikt förvarnade oss om två saker. Dels att det skulle bli mycket knott, och att om vi nattfiskade med streamer "ovanför dammen" så skulle det kunna bli riktigt fin öring. Med denna lovsång ringande i öronen så spetsade vi oss på ett angenämt fiske på natten mellan fredag och lördag. Men, trots att vi hade både djungelolja, beckolja och myggnät för ansiktet så gick det inte att fiska efter att nattens lugn infunnit sig. Då blåsten avtog så fullkomligt invaderades vi av knott, och dom kan verkligen konsten att ta sig in dit dom vill. Vi bestämde oss ganska snart för att det finns gränser för vad en stor öring får kosta.

Nästa dag (lördag 7/7) så blev det tvärtemot prognosen en väldigt fin dag. Fisket var kalasbra, och vi njöt av både korvgrillning, sol och massor med fina hugg.

Kan man ha det bättre än att vara vid ett lugnande vatten med sin son och njuta av riktigt bra flugfiske !

//Plupp

  • Comments(1)//bloggen.skensta.com/#post9