skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

ibland så saknar

FamiljPosted by Pelle Uddén Tue, August 31, 2010 10:12:29
jag Dig så att det gör ont i hela kroppen......

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post125

Bad är hälsa!

FamiljPosted by Pelle Uddén Mon, June 28, 2010 14:30:03

nu är badtunnan installerad och invigd smiley

Det blev tre bad i Midsommarhelgen, givetvis lite av nyhetens behag. Skönt var det i alla fall och ett sant nöje för alla, både gammal som ung. På midsommarafton så hade vi fullt i tunnan med Erik's och Andreas kompisar som var här och festade. Kvällssolen lyser skönt på tunnan ända fram till kl 21 så här kommer det att spenderas ett gäng med ljuva och avslappnande kvällar framöver.

//P

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post121

Äntligen hemma!

FamiljPosted by Pelle Uddén Thu, May 06, 2010 13:11:32
Hola! smiley

Sent i tisdags kväll så kom Erik och jag tillbaka från en underbar resa till Puerto Rico, Gran Canaria. Vi har haft en helt fantastisk vecka. Vädret har varit 100% bra med klarblå himmel, 28-30 grader i skuggan och en vattentemperatur i havet på ca 23 grader. Även vårt hotell Revoli Playa motsvarade förväntningarna med en stor tvårummare, fantastisk havsutsikt och en bra pool.
Denna årstid bjuder ön på en fantastisk växtlighet och blomsterprakt. Kameran gick varm på våra dagliga promenader i den "rika hamnen" och den angränsande stranden Amodores.
Att åka till dessa breddgrader i månadsskiftet April-Maj har sina risker. Det kan bli väldigt varmt, och dessutom en hög luftfuktighet. Några av dagarna låg en sandfylld vind på från Sahara och den gör klimatet extra påfrestande för oss rosiga nordbor. Man blir snabbt stamkund på den lokala Supermarketen för att flera gånger om dagen fylla på förrådet med Aqua Mineral, sin gas. Dessutom så måste man vissa tider på dagen komplettera sin solskyddsfaktor med en rejäl hatt och även en skyddande blus eller skjorta.
I lördags så var vi ut på en Big Game Fishing tur med båten Dorado. Det fanns chans på Tonfisk, Barracuda och Guldmakrill bl.a. Den som sett den klassiska filmen Hajen (Jaws) vet precis hur denna typ av fiskebåt ser ut.
Det blev en härlig men mycket varm upplevelse. Dessutom var sjön gammal och grov när vi stävade ut kl 09.00. Framåt lunchtid så kom en ny frisk vind och gav oss en betydligt trevligare sjögång. En Holländare som var med på båten kräktes över relingen redan efter 5 minuters fiske, och låg sedan och sov resten av dagen. Erik och jag klarade oss bra även om vi inte mådde helt hundra en stund på förmiddagen.
Vissa turer som dessa båtar gör går även lite längre ut på Atlanten där den Blå Marlin regerar. Detta fiske har sin säsong lite längre fram och vi hade inte möjlighet att tajma in detta vid denna resa. Här tar man fiskar på bortåt 500kg.
Vi fick inte känna på några stora fiskar denna gång, men vi upplevde en riktigt fin fisketur med många spännande inslag, framför allt då vi trollingfiskade efter tonfisk. Delen med bottenfiske vid ett rev tyckte inte vi var lika roligt, då det mest bestod av att vänta.

Som helhet blev detta in mycket lyckad semester, och vi återvänder gärna till detta oerhört trevliga ställe med trevlig atmosfär och gemytliga människor.

Adios!

//Pelle  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post116

Äntligen!

FamiljPosted by Pelle Uddén Mon, March 15, 2010 21:05:02
Nu känner man i hela kroppen att snart är det vår smiley
En skön promenad på Skenstaviken i solen den 14 Mars.

//Pelle o Mona

  • Comments(2)//bloggen.skensta.com/#post108

som hund o katt

FamiljPosted by Pelle Uddén Wed, October 14, 2009 21:20:04
aldrig trodde jag att Alice skulle dela säng med en katt. Men sedan Tina flyttade in hos oss är inget sig likt för hundarna.....

//Kram Husse

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post88

Lyskväll 29/8 2009

FamiljPosted by Pelle Uddén Sun, August 30, 2009 16:28:17


//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post78

Katteåterbäring

FamiljPosted by Pelle Uddén Sun, July 05, 2009 22:32:30
Katter kommer, katter går. Sötast i världen är lilla Tina nyss inflyttad till oss i Skensta. Pappan är Brittiskt korthår och mamman en blandning av Norsk skogkatt och Huskatt.

Prydnadskatt:

eller busfrö....

Kattenkanna ?

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post75

Student 2009 !

FamiljPosted by Pelle Uddén Fri, June 12, 2009 14:34:36
Grattis Erik till studenten ! Massor med kramar från Pappa o Mamma smiley


  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post73
Next »