skenstabloggen

skenstabloggen

skenstabloggen

Har du synpunkter på det som står här eller vill komma i kontakt med oss så använd pelle@skensta.com eller mona@skensta.com

Rockweekend 2010

MusikPosted by Pelle Uddén Sun, July 11, 2010 01:13:33
Saxon ä kung! Det vet man ju, som Kenta skulle ha sagt. smiley

Ikväll så gjorde dom gamla hjältarna en riktig kanonspelning på Rockweekend i Mohed. Gamle Biff hade publiken helt i sin hand, och ljudet var kanonbra. Dom radade upp sina gamla hits under en dryg timme, och sedan var jag och alla andra mer än nöjda.
Före detta hade kvällen inletts med Electric Boys. Conny Blom och hans kumpaner bjöd på en grym funk-o-metal show som svängde nåt hiskeligt. Conny har en rejält skön attityd på scen, och deras musikstil liknar få andra. Extreme är väl dom som kommer närmast vad gäller blandningen av funk och hårdrock.


Kvällens mellanakt var Deep Purple. Dom gamla herrarna levererade det dom skulle, men inte så mycket mer. Jag har sett dom flera gånger tidigare, och detta var den sämsta av mina upplevelser totalt sett. En rejält ljusglimt i mörkret var Don Airey på keyboard som gjorde en mästerlig insats med flera grymma soloprestationer. Dessutom fick han egen scen en stund och gjorde "en Wakeman" som gav rysningar.
DP hade bedrövligt dåligt ljud och dessutom var det alldeles för högt.

Jorå, det var en dag i går också. Twisted Sister hade "familjeföreställning" där Dee Snider gjorde ett rejält jobb. Däremot så var bandet inget vidare musikalisk.
Efter TS så kom dom gamla Rainbow-rävarna igång. Anförda av Joe Lynn Turner och med Ritchie Blackmore's son! på gitarr.
JLT har fortfarande rejält tryck i pipan och konserten blev riktigt lyckad.


Hårdrock, dä ä kung dä!

//Pelle

ps. Efter förra årets bortregnade festival och tråkiga ekonomiska efterbörd, ska det bli spännande och se vad bokslutet har att erbjuda efter årets omgång......

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post122

Over the rainbow...

MusikPosted by Pelle Uddén Sun, May 16, 2010 23:19:57
Inom bara en vecka har två stora musiker lämnat oss. Först så var det Bo Hansson. Internationellt känd för sina musikaliska tolkningar av J.R.R Tolkens berättelser. Han hade även en mycket kreativ grupp tillsammans med trummisen Janne Carlsson, senare mer folkligt känd som Loffe i diverse filmer och TV-program. Bo hade ett mycket säreget sätt att hantera sin hammondorgel, och ingen har lyckats efterlikna hans sound. Han var en föregångare inom den progressiva rocken, och har bildat musikalisk skola för många.
Idag nåddes via även av det dystra beskedet att cancern tagit Ronnie James Dio (Ronald James Padovana) ifrån oss. Jag såg honom tillsammans med Deep Purple för nåra år sedan i Globen. Gubben hade fortfarande en fantastisk röst. Maken till pipa har inte funnits på en hårdrockscen. Han har gjort flera soloplattor under namnet Dio, men för den breda hårdrockspupliken så minns vi först och främst honom från tiden med Rainbow. 1979 ersatte han även Ozzy Osbourne som sångare i Black Sabbath. På slutet så jobbade han med ett projekt tillsammans med gitarristen Toni Iommi, och dom skulle ha spelat i Sverige nu i sommar. Som kuriosa kan nämnas att det var Dio som gjorde "horntecknet" populärt i hårdrockskretsar. Han hade lärt sig det som barn av sin farmor.....Båda dessa herrar blev 67 år gamla.

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post118

Mobile Music

MusikPosted by Pelle Uddén Wed, March 10, 2010 11:27:09
Så här kan det se ut en kväll i lilla Kvänum utanför Vara när jag riggat upp min portabla studio. Tänk vad tekniken kan göra livet fullt av möjligheter. Mitt nya microkeyboard från Akai fungerar ypperligt, och får dessutom plats i lilla resväskan eller ryggsäcken smiley Givetvis kan man inte göra några större utsvävningar med denna utrustning, men för att programmera och skapa grunder så räcker detta mycket långt. Smakprov utlovas inom kort!//P

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post105

En Man,

MusikPosted by Pelle Uddén Thu, October 08, 2009 22:37:20
en scen, en mikrofon och två gitarrer. Mer behövs inte för att göra en oförglömlig kväll av en helt vanlig torsdag.

Tack Tomas Andersson Wij för kvällens konsert på Teatern i Söderhamn.

Det var helt magiskt för alla oss som fick vara där och njuta.//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post87

Proggfest på Hovet

MusikPosted by Pelle Uddén Mon, September 28, 2009 23:44:54

I fredags så var det då dags för årets proggfest. Dream Theater turnerar med konceptet "Progressive Nation 2009". Första band ut var Unexpect från Montreal, och det var precis som namnet antyder, oväntat. En blandning av folkmusik och metal i en ljuv blandning. Elfiol i stället för sologitarr, och en tjej på leadsång. Mycket spännande musik som smakade mer. Tekniskt mycket duktiga prestationer, men aningen rörigt som helhet.

Andra band ut blev kvällens absoluta höjdpunkt. Amerikanska BigElf satte hela hovet i gungning med sin oerhört tajta och svängiga rock. Dom spelade givetvis Madhatter som är en helt fantastisk Black Sabbath pastisch. Förgrundsfiguren Damon Fox på sång, Moog, Mellotron och Hammond var i lysande form. Häftigt att se ett band som riggar keyboardisten i mitten längst fram smiley. Inte ens Keith Emerson tog för sig så mycket....
Bandet gjorde grymt bra ifrån sig och skaffade sig säkert många nya fans. Jag har redan beställt deras två skivor. Första skivan Hex finns att lyssna till på Spotify.

Kvällens tredje band var svenska Opeth. Sångaren och gitarristen Mikael Åkerfeldt är den som orubblig står i centrum för detta band. Han är en oerhört begåvad sångare och gjorde ingen besviken denna kväll med sin ljuva stämma. Hans gitarrspel var också en fröjd att lyssna till. Inga snabba skalor utan vackra melodiösa insatser. Sån't gillar jag!


Sist ut denna kväll var givetvis Dream Theater. Dom gör inga fans besvikna, utan levererar alltid. Hög lägstanivå som det heter i sportkretsar. Däremot så tycker jag att gubbarna börjar bli lite väl tråkiga och förutsägbara. Framför allt när man strax innan sett ett band som BigElf.
Nä, fram för mer melodi och spontanitet på scenen. Det perfekta kan vi lyssna till på skivan.....

Efter 5 timmars musik så var man helt mör, men nöjd smiley

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post85

100% spelglädje

MusikPosted by Pelle Uddén Sun, July 05, 2009 22:23:49
Kanske världens just nu spelgladaste band har sina rötter i Hälsingland. Dom heter Engmans Kapell och vet inte hur bra dom är smiley. Vi såg dom på Torön i Ljusnan söder om Järvsö för en vecka sedan. En fantastisk upplevelse. Du som vill uppleva svensk folkrock uppblandad med massvis med Irländska gener åk dit den 15 Augusti, för då smäller det igen!


foto med iPhone i skakig hand......

//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post74

Sommar igen !

MusikPosted by Pelle Uddén Mon, June 08, 2009 10:37:18
smiley Nu har vi klarat av två sommarkonserter och då vill jag härmed förklara sommaren 2009 invigd. I går kväll så var det en mycket varierad och trevlig tillställning i Sandarne kyrka som Eva Björk organiserat. Massor av kompetenta tjejer och så undertecknad som den fula ankungen i sällskapet....
IngaLill och jag körde några av våra Hildegard-nummer och så sjöng vi duett i min Ave Maria med Eva vid pianot.
Även IngaLills dotter Hilma var med och sjöng två klassiska nummer. Hon är helt grymt bra, och lite elakt kan man väl säga att övriga sångerskor kom lite i skuggan av hennes röst.
Kvällen avslutades med snittar och cider i en vackert blomsterprydd kyrka.
En vecka innan så hade vi också den årliga Rädda Barnen-konserten, i år i den nyrustade Norrtullskyrkan. Där var det jag som var kapellmästare och kompade körer och solister. Även Tre Mogna Män, d.v.s. Stefan Berglund, Mats Wiklund och jag gjorde ett bejublat framträdande. Vi spelade och sjöng Annabel av Don Henley, Bortom Augusti av Per Engman och Like A Sad Song av John Denver. Mycket uppskattat. Hela konserten avslutade med att alla deltagare tillsammans sjöng den vackra Gabriellas Sång. En fin avslutning på en riktigt stämningsfull kväll.
Nu går vi mot studentfirande med snabba steg, och vi hoppas att solen kan skina lite på våran Erik och hans kompisar nu på torsdag.

//Pelle

se artikel i Kuriren

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post72

Utöver det vanliga

MusikPosted by Pelle Uddén Sat, May 16, 2009 00:07:03
Jean-Michel Jarre på Hovet i Stockholm. Det känns lite "litet" för en man som har spelat på utomhuskonserter med flera hundra tusen åskådare. Men faktiskt så funkar det otroligt bra. Det blir en lite intim stämning, men samtidigt lika bombastiskt som man är van vid, och en FANTASTISK ljusshow. Detta måste vara en ljusteknikers våta dröm. Maken till ljus och lasershow har jag aldrig skådat. Det var helt fenomenalt.
Låtvalet är helt perfekt. En odyssé genom en fantastisk karriär.
Jag har gillat J-M J sedan första skivan. Allt har inte varit bra, men det har hela tiden funnits ljusglimtar.
Att nu för första gången få uppleva detta live känns mäktigt. Jag blev rörd till tårar när han spelade "Souvenirs Of China", en otroligt vacker melodislinga som jag älskat sedan jag hörde den för första gången för 20 år sedan. En otroligt stark upplevelse.
Två extranummer, och sedan försvann han in i den "laserdimma" som han kom fram ur två timmar tidigare.....

Fantastiskt var det med två nummer på laserharpan dessutom.

(Foto med iPhone)


//Pelle

  • Comments(0)//bloggen.skensta.com/#post67
Next »